21 Eylül 2010 Salı

deli kızın türküsü..

Herşey,kaybetmeyi göze almakla başladı.Ben öyle sanmıştım.Ama ben öyle sanmıştım. Sakızlı yunan rakımı içiyorum.Deniyorum aslında,tadını merak edip almıştım. Sigaralarımı arka arkaya yakıyorum. Kelimelerimi biriktiriyorum zihnimde. Herşey kaybetmeyi göze almakla başladı..

Acemice bahçemin toprağını eşeliyorum,kazıyorum ellerimle,gömüyorum sonra teker teker.. Hayal kırıklıklarım,umutsuzluğum,anlık mutsuzluklarım,endişelerim.. Unuttuğum bişey var mı? Hüznümü de atayım içine.Örtüyorum artık üzerini. Veda edilen sevgilinin ardından bakar gibi bakıyorum toprağa şimdi. Bu ilk değil,son da olmayacak belki.Belki bir çok kez daha toprağa gömeceğim gelir geçer duygularımı.''Bu duygularımın gelip geçmesine izin veriyorum'' diyeceğim. Trans hali aslında bu bir nevi.İyi geldi mi sana? Bilmem ki..

Nerde bıraktım acaba ben içimdeki deli kızı. Ne zaman, nerden geçerken uçurdum ki? En iyi arkadaşımmış meğer,kaybedince anladım. Çok özlüyorum o kızın kikirik, delişmen hallerini.Rüzgara karşı dört nala koşan bir atın üzerinde hayal ediyorum kendimi. Zihnim bomboş,yalnızca rüzgarı hissediyorum yüzümde. Hiç bilmediğim,sonunu göremediğim bir yere gidiyorum onunla...

Şarj olmak lazım yine de.. Herkese,herşeye rağmen,yine de..

16 dedim gitti diyen..:

arzu soylu dedi ki...

her insanı içinde deli bir kız vardır.. ve biz onu kontrol etmek istesek bile elimizde olmadan yeniliriz..

sufi dedi ki...

"Yitirdiğin her şeyde kazandığın bir şey var..
Kazandığın her şeyde, biraz yitirdiklerin...
Bu yüzden; birileri ısınıp dururken,
DİNMEZ ÜŞÜMELERİN...."
Bunları sen demişsin blogunun hemen sol başında.Yitirmek kazancımdır demek yitirmenin karşısında kapılar gibi durabilirim demek.Bence iptal et bu sözlerini ve hayatına çağırma yitirmelerini."Buradan aldım dersimi de artık açıyorum kazanmanın kapılarını."
Haydi söyle. Sen bizim 500. izleyicimizsin 500. lüğü kazandın bak ona göre. Herşey gönlünce olsun, sevgilerimizle.Tontini.

sufi dedi ki...

İzmir'liymişsin, bak sana 500. izleyicimiz olarak birgün karşılaşırsak tarot bakabilirim.Bak kazanmaya başladın bile sevgilerimle.

beenmaya dedi ki...

toprağa göm ama sana fazla gelenleri, içini acıtan yanlarını geçmişinin, geleceğe adım atmanı engelleyen hallerini şimdi'nin...

ama yol devam ediyor ya hani biliyorsun ki sen de devam etmelisin...

ayşegül dedi ki...

@mayısmeleği ,hepimize bir delişmen çocuk gerek:)


@sufi, kabul edip iptal ediyorum. 500. okurunuz olmak ne şeref:)eminim çok keyifli olur zamanı paylaşmak.. sevgilerimle..

ayşegül dedi ki...

@beenmaya'cıımm, durmak yok,yola devam :)

Fikri TUTUK dedi ki...

deli kız büyümüş, biraz da yaşlanmış anlaşılan.. her değişim, özellikle zamana bağlı olanları sancılı olur.. kabullenmesi de bir o kadar zordur ama değiştikçe, değişimle gelen yeni güzellikler göreceksin ve eskiye olan özlem yavaş yavaş azalacak.. ama asla bitmez o özlem!! boşuna değildir hepimizin tekrar dertsiz tasasız çocukluk günlerine dönme isteğimiz..

kısacası, önce alışacak, alıştıkça kabulleneceksin ve herşey daha güzel olmaya başlayacak yeniden.. son nefese kadar bu hep böyle sürüp gidecek!

ayşegül dedi ki...

Fikri Bey,sanırım hayata dair sorumluluklar arttıkça öncelik sıralamamız da ister istemez değişiveriyor. Ben inatla deli kızımı kovalayacağım ama:) Sevgilerimle..

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Herkese,herşeye rağmen,yine de.. ...bana bıraktığın yoruma istinaden şiir yazmalısın. Betimlemelerin çok güçlü genç arkadaşım. Sevgilerimle...

ayşegül dedi ki...

Teşekkür ederim.Sevgiler bizden efenim saygıyla :)

bilge dedi ki...

Merhaba içindeki didirik kızın hiç yaşlanmamasını diliyorum sevgiler..

ayşegül dedi ki...

@bilge merhaba,ben kovalıyorum o kaçıyor.Çok yaramaz çookk :) Sevgiler benden ..

Avram dedi ki...

Aldatma hissi yaratıyor bende;duygularımda eksiklik olduğunu yada bir şekilde değiştiğini anladığımda.KEndimi aldatmak , insanları aldatmak; o yüzden korkuyorum dokunmaya , incitmek can yakmaktan korkutuğum için.Bende kalsın , en fazla dökeyim ortalığa kim ne isterse alsın ama dokunmayayım.Dokunmazsam , can da yakmam.

ayşegül dedi ki...

@KİNŞASA,insana dair değil midir bu söylenenler.Sen korkarsan,ben korkarsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa :))

Cengiz Hasan dedi ki...

Doldur - Boşalt'la geçecek bir ömrün zoraki müşterileri miyiz acaba?
Uğraş, didin, emek ver ve mutluluğu yakala...
Ve elinden kayıp gitmesini gözyaşlarıyla seyret...
Sevmiyorum ben bu halleri Üstadım :)
Sevemiyorum....

ayşegül dedi ki...

Cengiz Bey sevilesi bir durum değildir elbet.Ancaaakkk insana dairdir sevmeler,gitmeler, başlangıçlar, bitişler..Ben gözyaşlarımı da sevmeyi öğrendim,kalbimde uçuşan kelebekleri de..Sevmek gerek :)

YASAL UYARI

Bu blogtaki yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilmeden kopyalanması,yayınlanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri kanununa aykırıdır ve suç unsuru oluşturur.