4 Kasım 2010 Perşembe

benden...

Homurdanmayı bıraktım epeydir.Didişmiyorum kendimle.Sorgu,sualleri de bitirdim zihnimde.Malzeme budur deyip kabulleniyorum her durumu.Garip bir tevekkül hali.Durup dinliyorum kendimi.Tepkisiz mi olunur böyle bilemedim.Bak yine sormaya başladım.Doğru mudur acaba olduğu gibi kabullenmek her durumu?Anarşist ruhumu mu öldürüyorum böyle?

Şehre iniyoruz kızımla ayda bir kere.Ne güzel tanımlamadır bu yahu.
'Şehre inmek'.Hep isterdim bir sahil kasabasında bahçeli bir evde yaşamayı.Bahçeli kısmı tutturamadım ama nihayet sahil kasabasındayım.Alıştım sanırım sakin hayata.Daha iner inmez yoruyor 
şehrin gürültüsü,kalabalığı beni.

Gitarımı çıkardım kaldırdığım yerden.Ne büyük haksızlık etmişim ona da, kendime de..Onun melodilerle hayat bulmasına, benim de kendimi mutlu etmeme engel olmuşum.Şimdi bütünleşiyoruz hasretle..

Bir de köpek cenneti burası.Onlar için cennet midir emin değilim tabi.Çoğu bakımsız ve sürekli kaşınıyor.Ne vicdansızlıktır.Evine aksesuar alır gibi yaz döneminde köpek edinip sonra giderken sokaklara terketmek.Her mahallenin 
bir kaç köpeği var.Hepsinin kendi çapında mafya olduğunu keşfetmek zor değil.Asla birbirlerinin bölgelerine giremiyorlar.Hemen karşı saldırıya geçip kendi mahallesinden çıkarıyorlar diğerini.Bizim sokaktakileri besliyoruz sürekli.Nasıl bir bağlılıktır bu.Kapıdan çıktığımdan itibaren gideceğim 
yere kadar bana eşlik edip dönene kadar da bekliyorlar.
Mahallemizin kızı raconu bu galiba .:)

Tek sorun pahalılık sanırım burda.İhtiyacınız olan bir şeyi şehirden almak en mantıklısı.Bir de çevre temizliği. Çöpleri alan belediye görevlisine 'bi dakka içerde de atılacak koliler var,getireyim' dediğimde ilgilenmedi bile. Cevapsa tam Türk tipi : 'kalsın abla,yarın bakarız'.. Oysa üç günde bir alıyorlar çöpleri..Bir ara belediyeye gidip konuşmak gerek..

Kelimelerimi biriktiriyorum bir süredir.Bir öykü denemem var  
üzerinde çalıştığım.Tamamen yoğunlaşmak mesele..
Biraz ilerleyebilsem sonu gelecek de..işte..

En çok da kitaplarıma geri döndüğüme seviniyorum.Uzun süredir okuyamıyordum yoğunluktan.Çantamdan eksik olmuyorlar şimdi.Bankada 
sıramı beklerken bile çıkarıp okuyorum.Beni hiç terketmeyeceğini bildiğin sevgilim gibi ilişkimiz.Ciddi düşünüyoruz :)

Bekleyen bir mimim var sevgili  Vişnє çüяüğü'nden gelen.Mim konusu kitaplar olunca pek hoşuma gitti. Coming soon bu sayfada olacak inşallah..

Muhabbetle efenim..

12 dedim gitti diyen..:

7.oda dedi ki...

huzur akıyor kelimelerden.. dinginlik..

benim de en büyük hayalim bahçeli bir deniz kenti evi.. sizin bir gün bahçeniz de olur umarım :)

beenmaya dedi ki...

hangi bahçesi olmayan sahil kasabaymış orası çat kapı gelinesi :))

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Hayallerini ve kelimelerini kullanışın, ileride öykü yazmanın ötesinde bir romancı yazarın daha aramıza katılacağı umudu vermekte sevgili Ayşegül. Yeni yazacağın öyküyü de bizimle paylaşman dileklerimle sevgiler, iyi hafta sonları..

Adsız dedi ki...

Hiç kimseniz olmadığı anlarda kitap hep yanınızdadır.En güzel limandır demirlenecek.

Güzel bir hafta sonu dilerim.

ayşegül dedi ki...

@7.oda,bahçesiz de olsa mutluyum ben burda.güzel sözlerin ve dileklerin için çok teşekkür ederim.umarım hayalin gerçek olur en kısa sürede.:)

ayşegül dedi ki...

Maya'm,Alaçatı'ya beklerim,sörf yapmaya :P

ayşegül dedi ki...

Sayın Jivago,fekat fekat beni şımartıyorsunuz:) ne kadar zarifsiniz.çook çalışmam lazım çoookk ..sevgilerimle :)

ayşegül dedi ki...

@Onur,çok da huzurlu bir liman hem de.çok güzel ifade etmişsin.teşekkür ederim.İyi hafta sonları :)

Cengiz Hasan dedi ki...

Kıskandım...
İstanbul'un kargaşa ve karmaşa hallerinde boğulan biri olarak sizin yaşam biçiminizi kıskandım...
..
Elimi çabuk tutmalı ve hayal dünyamdaki " inek çiftliği " projesini acilen hayata geçirmeliyim :)

ayşegül dedi ki...

Sayın Sarıca,blog yazılarınızdan anlayabiliyorum sizin şehir hayatından ne kadar bunaldığınızı. Yok yok size göre değil:)Umarım dileğiniz gerçek olur en kısa zamanda..

sufi dedi ki...

Sevgili Ayşegül;
Alaçatı'nın yazlarındansa kışlarının o hafif ıslak sabahlarını içine çekmek ne güzel olsa gerek.Kapıda da seni bekleyen vefakar dostların olduktan sonra değme keyfine.
Ama Yârinde olmalı tam yanıbaşında..
Sevgilerimle.

ayşegül dedi ki...

Tam da anlattığın gibi Sufi'm. Yanıbaşımdaki yarim de kızım :) sevgiler benden sana.. yolunuz düşerse beklerim..

YASAL UYARI

Bu blogtaki yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilmeden kopyalanması,yayınlanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri kanununa aykırıdır ve suç unsuru oluşturur.